Ribiški izpiti - predavanja v maju 2019

Obveščamo vse ribiče in tiste, ki so ribiči po srcu, da bodo organizirani brezplačni seminarji na temo »Ribolov na sladkih vodah (s poudarkom na ribolovu na reki Savi)«. Sklop štirih seminarjev bo izveden v Krškem, v sejni sobi A v Občini Krško, in sicer 10, 11, 17 in 18. maja v času od 17.00 do 21.00 ure.

Na seminarju boste spoznali nekaj o zgodovini sladkovodnega ribištva, normativni urejenosti slovenskega ribištva (zakonodaja), ribiškem upravljanju in organizaciji v ribištvu, ekologiji vod, biologiji rib, gojitvi sladkovodnih rib, spoznali lovne in nelovne ribje vrste v Savi, ribolovni opremi in tehnikah ribolova v celinskih vodah, ipd.

Seminar je namenjen vsem ljubiteljem ribolova in ribištva. Predlagamo, da se ga udeležijo tudi ribiški pripravniki in tudi drugi ribiči, ki še nimajo opravljenega ribiškega izpita ali pa so le tega opravili pred leti.

Seminar se bo tudi štel tudi kot obvezni seminar, brez katerega k ribiškemu izpitu ni možno pristopiti.

Zaradi lažje organizacije predavanj smo dneve predavanj razdelili tudi na posamezne ribiške družine, saj bi radi enakomerno razdelili udeležence čez vsa štiri predavanja. Tako bi predavanja bila razdeljena med posamezne ribiške družine:

  • 10. maj – RD Brežice
  • 11. maj – RD Brestanica-Krško
  • 17. maj – RD Sevnica
  • 18. maj – RD Radeče

Če se udeleženec ne more udeležiti predavanja, ki je predvideno za njihovo ribiško družino, naj pride v drugem njemu bolj ustreznem terminu.

Predavanja so seveda namenjena tudi drugim ribiškim družinam, ki niso navedena v zgornjih alinejah.

Ne pozabite se pravočasno prijaviti na izpit!

 

Lp Mohor Slatner, RD Brežice


Dovolilnice
Ribnik Prilipe
ODPRT
Ribiškočuvajska služba
KONTAKTI
 
Vodja ribiškočuvajske službe
Bruno Hauer: 051/610-037
 
Ribiški čuvaji
Davor Hauer: 041/762-279
Robert Hauer: 031/325-899
Egmond Vervega: 031/559-667
Stanje voda
 
°C
m3/s
cm
Krka
16.5
11.5
73
Sava
19.8
92.9
71

Vir: ARSO
Sponzor tekm
v lovu rib s plovcem

Spletni nakup
ribiških kart