Tabor mladih kraparjev (27. Junij 2022)

Mesec junij je bil precej pester dvanajstim otrokom, ki so se udeležili tabora mladih kraparjev 2022 na ribniku Prilipe. Po nagovoru predsednika kraparske sekcije RD Brežice, Sandi Hotko, ki je mladim predstavil veliko zanimivosti o ribolovu, ribiški družini in udeležencem podaril priložnostne majice. 

Mladi kraparji so spoznali delo ribičev, ogledali so si ribnik Prilipe in spoznali, katere vrste rib lahko živijo v njem. Naučili so se veliko o tehnikah ribolova, vrsti opreme, ki jo ribič potrebuje in se poučili o zelo pomembni tematiki - ribiški etiki, ki zajema odnos ribiča do ribe, narave, in drugih ribičev. Slednja je ključnega pomena v ribiških družinah, saj se naravain ekosistemimorajospoštovati.

Otroci so bili razdeljeni v tri skupine, ter se razporedili okoli ribnika na različna mesta.

Najprej so skupine spoznale osnovne tehnike ribolova, vezanje trkov, kako pripraviti vabo za ribe in kako ravnati z ribo, ki jo ujamejo. Po kratkem premoru in okrepčilu, za katero sta poskrbela člana RD, Janko Hotko in pomočnica Sanja Hotko, je napočil čas za ribiško tekmovanje.

Mladi so zopet pokazali veliko vnemo po sodelovanju, bili so izjemno aktivni in tekmovalni. Tekmovanja sta se poleg fantov udeležili tudi dve dekleti, ki sta z enako vnemo spremljali in sodelovali pri vseh dejavnostih.

Po končanem taboru so vsi udeleženci tabora prejeli pisno priznanje predsednika RD Brežice, Petra Dimitrovskega, in predsednika kraparske sekcije, Sandija Hotka, za udeležbo na kraparskem taboru 2022.

Vsi udeleženci tabora so enoglasno potrdili, da se bodo takih dogajanj še udeležili. Zmagovalci pa so seveda bili prav vsi.

Posebna zahvala vsem organizatorjem dogodka: Sanji, Boštjanu, Urošu, Žanu, Jožetu, Kristjanu, Vinku in Sandiju za idejo, organizacijo in izveden ribiški tabor, brez katerih tabora ne bi bilo možno izvesti.

 

Dober prijem!


Uradne ure Dovolilnice
Ribnik Prilipe
ODPRT
Ribiškočuvajska služba
KONTAKTI
 
Vodja ribiškočuvajske službe
Sandi Hotko
031 826 924
 
 
 
Stanje voda
 
°C
m3/s
cm
Krka
15.4
49.03
100
Sava
16.9
332.5
158

Vir: ARSO
Sponzor tekm
v lovu rib s plovcem

Spletni nakup
ribiških kart