Ribiški izpiti

Pri pregledu našega članstva smo ugotovili, da veliko naših članov še nima opravljenega ribiškega izpita ali pa so ga že opravili v preteklosti, a to ni nikjer zabeleženo v naših ali drugih evidencah.

Vse, ki ste že opravili ribiški izpit, a tega ni v naših ali RZS evidencah, vas prosimo, da priskrbite kakšen dokument, ki bi dokazoval, da imate opravljen izpit.

Za vse tiste, ki pa ribiškega izpita nimate, vas pozivamo, da se udeležite prvega usposabljanja. Glede na to, da vas je veliko iz naše ribiške družine, bi izpit, predavanja in sam izpit opravili pri nas na Prilipah, vendar vas mora biti nad 18. Predavanja bi izvedli med tednom eno popoldne ali mogoče celo v soboto konec maja (od 20 do 31. maja). Izpit pa bi imeli predvidoma v soboto 8. 6. dopoldne (začetek ob 8h). V primeru, da bi bilo več prijavljenih kandidatov, bi izvedli vsaj dva izpitna termina. Drugače pa se lahko udeležite ribiškega izpita, če imate opravljene vse pogoje zanj kjerkoli v Sloveniji.

Da bi pa sploh imeli izpit, se je potrebno nanj prvo prijaviti!

O vseh ostalih podrobnostih boste pravočasno in ustrezno obveščeni (spletna stran in oglasna deska).

V 12. členu našega Statuta je opredeljeno, da oseba, ki se prvič včlani v družino pridobi status pripravnika, ki traja eno leto. V tem času mora pripravnik opraviti naloge po programu in opraviti izpit za ribiča pri Ribiški zvezi Slovenije. Iz upravičenih razlogov se pripravniku pripravništvo lahko podaljša največ za eno leto. Dokler član ne opravi ribiškega izpita, ne more samostojno loviti rib. V času pripravništva lahko ribiški pripravnik izvaja ribolov le v obsegu enega leta v spremstvu mentorja, ki mu ga določi družina ali drugega člana te družine, ki ima opravljen ribiški izpit.

 

Dober prijem, RD Brežice


Uradne ure Dovolilnice
Ribnik Prilipe
ODPRT
Ribiškočuvajska služba
KONTAKTI
 
Vodja ribiškočuvajske službe
Sandi Hotko
031 826 924
 
 
 
Stanje voda
 
°C
m3/s
cm
Krka
24.6
25.28
81
Sava
25.0
156.3
97

Vir: ARSO
Sponzor tekm
v lovu rib s plovcem

Spletni nakup
ribiških kart