Tekmovanje posameznikov in A liga

V konec meseca septembra in v prvi vikend oktobra je RD Brežice organiziral dve končni državni tekmovanji v kategoriji LRP.

Najprej so se konec 25. in 26. septembra na tekmovalni trasi na Savi preizkusili posamezniki, kjer je nastopilo 21 tekmovalcev in 1 tekmovalka iz celotne Slovenije. Ribolov je bil zahteven in tudi vremenske razmere so močno vplivale na končno težo ulovljenih rib, saj je bil oba dni prisoten močan veter. Kljub temu je bilo tekmovanje izpeljano profesionalno in dobili smo tudi državnega prvak v kategoriji posameznikov, ki je letos postal Kmetec Mitja (RD Pesnica) pred Božič Davorjem (RD Ptuj) in Makuc Robertom (RD Radeče). V kategoriji posameznic se je na prvo mesto uvrstila Sluga Katarina (RD Pesnica)

Prvi vikend, 2. in 3. oktobra je potekalo še zaključno tekmovanje v A ligi. Nastopilo je 12 ekip (5 članska ekipe) iz celotne Slovenije. Vse do zadnjih dveh preizkušenj je potekal odprt boj za prva tri mesta in ravno tako je v ozadju potekal boj za obstanek v ligi. Ribolov je bil težji od pričakovanja, kar je povzročalo obilo nevšečnosti ekipam. Najbolj je bilo pomembno, da se je tekmovalec pravilno odločil in poskusil uloviti tiste ribe, ki so prijele. Že po tekmi v soboto smo dobili prvo ekipo, ki je izpadla iz A lige, odprto pa je bilo še drugo mesto, ki vodilo v B-ligo. V nedeljo je bil ribolov primerljiv z soboto, kar je z odliko izkoristila ekipa RD Ptuja, katera si je na koncu zagotovila končno prvo mesto v ekipni razvrstitvi in po dolgih 8 oz. 9 letih smo dobili novega prvaka A lige.

Vsem ki ste kakorkoli pomagali pri izvedbi tekmovanja se v imenu TK RD Brežic iskreno zahvaljujem.

 

Peter Jankovič, TK RD Brežice


Priponke:

rezultati-a-liga rezultati-posamezniki
Uradne ure Dovolilnice
Ribnik Prilipe
ODPRT
Ribiškočuvajska služba
KONTAKTI
 
Vodja ribiškočuvajske službe
Sandi Hotko
031 826 924
 
 
 
Stanje voda
 
°C
m3/s
cm
Krka
24.7
25.28
81
Sava
25.1
158.9
98

Vir: ARSO
Sponzor tekm
v lovu rib s plovcem

Spletni nakup
ribiških kart